Gris cu lapte si zahar caramel

de Ina in Dulciuri, 24 Mar 2012 | 15028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 g gris
  • sirop de zahar caramelizat
  • vanilie
  • coaja de portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si zahar caramel:

Punem laptele cu 5 linguri de zahar la fiert, la foc mic. Adaugam si cateva picaturi de valinie. Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam  energic cu telul, sa nu se lipeasca  de peretii vasului  si sa nu faca cocoloase. 

Cand capata consistenta unei mamaligute moi, oprim focul . 

Servim cu sirop de zahar caramelizat ( punem la caramelizat 5-6 linguri de zahar, apoi adaugam cu grija 200 ml. apa si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul).

TIPS-URI

1

Cand pui grisul in farfurie , acesta trebuie sa curga, sa nu fie foarte tare.

2

Cantitatea de gris depinde de tipul grisului. Daca acesta are bob mare se va umfla mai mult , iar "mamaliguta" va iesi mai vartoasa. In acest caz eu mai adaug lapte pe final, amestecand pana omogenizez bine totul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si zahar caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Concurs Bucatarasul copiilor: FORME NISIP CU...LAPTE CU GRIS