Guguluf cu crema de capsuni

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 5311 vizualizari

 

Un desert simplu si rapid :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 cana ulei
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 150 ml lapte dulce
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri praf budinca de capsuni
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • bombonele colorate(optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu crema de capsuni:

Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.

Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia.

Adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana ce este bine incorporat.

Adauga laptele si mai mixeaza usor cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste compozitia de oua amestecand cu un tel doar cat sa se incorporeze faina.

Tapeteaza o forma de guguluf cu unt si faina si coace-l in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.(testul scobitorii)

Lasa guguluful la racit apoi taie-l in 3 pe orizontala.

Amesteca praful de budinca cu zaharul ,esenta de vanilie si laptele fierbinte.

Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Hidrateaza gelatina in 3-4 linguri de apa rece timp de 5 minute.

Topeste gelatina (atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca bine.

Mixeaza frisca tare apoi adauga budinca racita si mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.

Umple guguluful cu crema obtinuta si da-l la rece pana prepari glazura.

Topeste ciocolata cu untul si frisca pe baie de abur apoi toarn-o usor peste guguluf.

Decoreaza cu bombonele colorate/ciocolata rasa si lasa la rece pana se intareste crema si ciocolata.

TIPS-URI

1

Cana pentru masurarea ingredientelor sa fie aceeasi (200 ml)

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandine de post