Guguluf cu stafide si vanilie

de MotanLaOale in Prajituri, 9 Ian 2014 | 10817 vizualizari

 

Este o adaptare, la cererea baiatului, a retetei de guguluf cu pere si ciocolata preluata de la Timea. A iesit ceva foarte bun, perfect langa un pahar de lapte sau o ceasca de cafea.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 180g faina
  • 1 budinca de vanilie (praf, 50g)
  • 125ml lapte
  • 100ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat Burbon
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 100g stafide
  • unt+faina pentru tapetat
  • GLAZURA
  • 70g ciocolata cu alune
  • 30g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu stafide si vanilie:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.

 Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare.

 Faina se amesteca cu praful de budinca si se incorporeaza in amestec cu o spatula usor de jos in sus.

 Forma de guguluf se tapeteaza cu unt si se presara cu faina.

 Se toarna 1/2 din aluat, se presara stafidele (eu nu le-am imuiat inainte) si restul de aluat.

 Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 40 minute.

 Se face proba cu scobitoarea.

 Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 10 minute si se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.

 Ciocolata cu untul se topeste si se toarna peste guguluf lasand sa curga si pe margini.

 Se lasa sa se intareasca ciocolata si se feliaza.

 Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Amestecand galbenusurile cu praful de copt ajuta la crescut.

2

Se poate face si cu fructe sau cu fructe confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu stafide si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

MotanLaOale 1

10.01.2014, 12:33

tanyapatap 1

14.05.2014, 21:09

MotanLaOale 1

14.05.2014, 21:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si smantana