Guguluf din albusuri

de Criss in Prajituri, 26 Noi 2011 | 4928 vizualizari

 

Azi am facut un desert extrem de simplu si rapid, pentru ca mi-am cumparat ieri o forma de guguluf si vroiam s-o incerc si pentru ca aveam deja foarte multe albusuri adunate in congelator.

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • stafide
  • visine
  • nuci prajite
  • esenta de migdale
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie + frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba + frisca lichida
  • nuci prajite
  • seminte de rodie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri:


Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma e lucioasa si tare, se adauga uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.

In momentul in care adaugam faina, amestecam usor de sus in jos cu o paleta sau cu o lingura. Adaugam esenta de migdale, nucile preajite, stafidele. Punem o parte din compozitie in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, punem visinele si restul de compozitie. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute.

Dupa ce e coapta prajitura, o lasam sa se raceasca in tava, dupa care rasturnam prajitura pe un gratar si lasam sa se raceasca complet, apoi o glazuram dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu banane