Am preparat un gulas si o garnitura de cus cus, mai mult nu pot sa zic decit ca este tare bun, a placut la tot "poporul" si aici ma refer la cei ai casei si sunt convinsa ca o sa va placa si voua daca va incumetati sa-l faceti. Si tot la fel de convinsa sunt ca si voi aveti retetele voastre dar zic ca o idee in plus nu strica. Sa va fie de folos
Se curata ceapa, ardeiul si ardeiul iute, se spala si se toaca marunt. Carnea se proportioneaza in cubulete mai maricele, se spala bine apoi se usuca cu un prosop absorbant. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam carnea si o prajim 10 min. Se scoate carnea pe un platou si in uleiul din cratita adaugam ceapa si ardeiul la calit, se adauga boiaua apoi punem carnea. Lasam sa se patrunda un picut cu ceapa apoi adaugam apa fierbinte (sau supa de legume), adaugam vegeta apoi la final potrivim de sare. Se adauga foaia de dafin si cimbrul, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic. Incercam carnea sa vedem daca s-a inmuiat bine apoi adaugam cubuletele de rosii si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Se asezoneaza cu patrunjel verde. Ca si garnitura am facut cus cus.
Pofta buna! Sa aveti si spor la preparat!
1
Ca si garnitura putem folosi: cartofi natur, paste, cus-cus, galuste, piure, mamaliga.
2
Se poate adauga si smantana la final