Gulas de porc cu legume la wok si orez

de Tabita _ in Porc, 28 Apr 2013 | 4819 vizualizari

 

O mancare consistenta, colorata, gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g amestec de legume (din punga congelata)
  • 200 g carne de porc
  • 1 bucatica de ghimbir de 1 cm
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu legume la wok si orez:

Se pun legumele in wok, eventual cu putin ulei. Se lasa cateva minute sa se soteze. Apoi se adauga apa calda peste ele cat sa le acopere. Se zdrobeste usturoiul, se da pe razatoarea mica ghimbirul curatat de coaja si se adauga spre final. 

Carnea se portioneaza in fasii de cca 2 cm. Se pune in wok si se lasa pana cand se evapora apa. Se condimenteaza si se adauga apa calda putin mai mult decat sa-I acopere. Se lasa pana se fierbe. Se mai completeaza pe parcurs cu apa daca este nevoie. 

Intre timp fierbem orezul in apa cu sare. Raportul este de 3 cesti de apa la o ceasca  de orez. Se fierbe cca 25-30 de minute la foc mic, mestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Cand e aproape fiert se puacopera oala cu capacul si se stinge focul. 

Se servesc impreuna.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se asezoneaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu legume la wok si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bucatele de carne de porc cu ciuperci