Gulas la ceaun

de Sidy in Vita, 13 Iul 2010 | 18274 vizualizari

 

Ceva bun ce facem noi de obicei cand iesim afara la iarba verde....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc si vita( se poate si pui)
  • 1 kg cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 patrunjei
  • 5-6 cepe verzi
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 tub Piros Arany iute( pasta ardei)
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 2-3 linguri ulei
  • chimion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas la ceaun:

Se curata toate legumele si se taie cubulete. Carnea se taie la fel.Se face focul si se pune ceaunul cu putin ulei, la incalzit.Ceapa, ardeiul si rosiile se pun la calit in ulei.Cind sunt gata calite , se adauga bucatile de carne , paprika, chimion, sare si pasta de ardei iute. Se amesteca bine si cind carnea isi schimba culoarea se adauga 1 l apa si se lasa sa fiarba carnea bine. Cind este aproape fiarta se adauga apa necesara, zarzavatul iar peste 15 minute cartofii.

Cind sunt fierti se adauga galustele facute din faina si ou(se bat bine oul, se adauga faina si 1 lingura ulei si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine) Se rup cu o lingura si se lasa sa fiarba pina acestea se ridica deasupra.In acel moment gulyasul este gata. Se presara cu patrunjel verde tocat, deasupra.

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (12)

nadina73 1

17.07.2010, 17:22

cu siguranta a fost o nebunie e cea mai buna mancre la ceaon500 furcu

dobie 1

27.11.2013, 17:45

o mancare delicioasa felicitari si multumesc pt reteta o prepar de 2 ani dar pana in prezent nu am comentat.... este printre retetele mele preferate

abetina 1

04.09.2018, 10:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi