Guvizi prajiti

de Panacris in Peste, 20 Sep 2016 | 12732 vizualizari

 

Nah, nu-i o rețetă wow, cum v-am răsfățat până acum. Dar se pare că mai e nevoie și de rețete simple, rapide și gustoase.
TataZmeu, chiar m-a întrebat, mama, tu când mai gătești ceva  simplu și bun ;) I-am spus, cumpără sau dă-mi idee ce să-ți gătesc și mă ”execut”. Azi m-a sunat, vrei sa cumpar creveți proaspeți, zic daaa. A ajuns la magazin și mă sună:  am luat creveți dar și guvizi :D, știu ”că-ți plac” :D, am răspuns involuntar, bine, să-i cureți :D Culmea când am ajuns acasă curăța peștii :D No, așa că am mi-am răsfățat bărbatul cu mâncare simplă, care poate chiar el să o prepare :D Guvizi prăjiți. Rețeta se pliază perfect pentru sloganul "Ziua cand imi rasfat nevasta", adică o pun mai puțin la treabă :D :))) ;)

 

INGREDIENTE

  • guvizi 4 bucăți,
  • mălai cca. 50 g,
  • făină albă de grâu cca. 50 g,
  • sare de mare,
  • ulei de palmier.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi prajiti:

Guvizii se curăță de solzi și intestine, se sărează, apoi se lasă cca. 10 minute la odihnă. După ce s-au odihnit se trec prin amestecul de făinoase (mălai si făină albă de grâu), apoi se prăjesc în ulei fierbinte.

Se scot pe un șervet absorbant.

Se servesc ca atare sau lângă o mămăliguță și mujdei de usturoi!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi prajiti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat cu busuioc in crusta de malai