Happy cake

de laylalala in Torturi, 11 Iun 2010 | 4809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 3 oua, separate
  • 150 gr iaurt
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • 50 gr sirop Nesquik
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Happy cake:

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina 4 forme de chec (eu am folosit 2 forme de inimioara si 2 de ursuleti).
Intr-un vas, se bate untul cu cele doua tipuri de zahar.Albusurile se bat separat cu un praf de sare.Se incorporeaza in amestecul cu unt galbensuurile apoi iaurtul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana la omogenizare. Se inglobeaza albusurile, apoi compozitia rezultata se injumatateste.Intr-una din jumatati se incoropreaza siropul Nesquik.Se impart fulgii de ciocolata in cele doua compozitii de aluat.

Se toarna aluatul in forme, alternandu-le cele doua culori.Prajituricile se dau la copt 25-35 minute pana cand au crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta a iesit curata.
Se lasa checurile sa se raceasca apoi se decoreaza cu fondant dupa fantezia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Happy cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (7)

babi5 1

01.06.2013, 10:29

dariadeea 1

01.06.2013, 13:32

foarte frumos,

Sidy 1

01.06.2013, 16:17

Cat de frumos arata ! La multi ani tuturor copiilor mari sau mici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu zmeură şi ciocolată