Hribi cu smantana

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2010 | 17537 vizualizari

 

exista ceva mai bun pe lume? ..aa..da..clatitele banatene :)), da' si hribiiii..mmmmmm

 

INGREDIENTE

  • 1kg hribi fierti (daca nu aveti hribi, puteti folosi si alt fel de ciuperci)
  • o ceapa mare
  • 50 gr unt
  • 400gr smantana
  • o lingura faina
  • un varf linguritza rozmarin
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • doua polonice de lapte
  • 3 catei usturoi
  • delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hribi cu smantana:

Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) )

Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita.

Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si rozmarinul, in unt, intr-un vas de tuci (eu as lua pe insula si vasul asta:)) )

Se calesc aprox 7-8 min apoi se pun hribii, se mai calesc 5 minute si se pun doua polonice cu lapte.

Se mai lasa 7-8 minute, apoi se toarna deasupra smantana amestecata cu faina.

Se mai dau doua clocote, potrivim gustul de sare si piper, adaugam delikatul  si gata.

CE FIIN..CE BUUN...! O mamaligutza si putin patrunjel intregesc imaginea apoi o cafea si nani :d :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

nadina73 1

11.07.2010, 12:23

acuma daca tot am zis care va fi scoru,vreau o portie de hibrizi ce zici imi dai?cred ca nu daca ziceam 3-1 olanda da oricum nota 10 super bune

gaby_duceag 1

11.07.2010, 13:04

ricamil))).dar eu nu-s intreaga la minte)da' nu de la hribi, de la nastere))). nadina, mai indraznesti sa ceri ceva?))))

gaby_duceag 1

25.10.2012, 11:38

11.07.2010, 13:04 | Modifica

ricamil))).dar eu nu-s intreaga la minte)da' nu de la hribi, de la nastere
tot dusa cu pluta eram )))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv - Oua umplute cu avocado