Hummus cu fasole rosie

de camelia75 in Mancaruri de post, 9 Apr 2013 | 4550 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat dupa blogul Bucataria Elenei care apartine unei gospodine pe care o urmaresc cu drag.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru hummus

  • 200 g boabe uscate de naut
  • 3 catei de usturoi facuti pasta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura tahini
  • 2 linguri din zeama in care au fiert boabele de naut
  • 1 lingurita boia afumata
  • sare dupa gust

pentru fasole

  • 200 g fasole rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa de chimen macinat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 fir de praz partea alba
  • cimbrisor proaspat(eu am pus uscat)
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus cu fasole rosie:

Mod de preparare naut:

Nautul se lasa la inmuiat peste noapte.Sa fie apa deasupra nautului cel putin doua palme.
Dimineata se spala foarte bine in 2-3 ape,apoi se pune la fiert(eu prefer in oala sub presiune)astfel incat nautul sa fie acoperit de 5-6 cm de apa, la foc mediu pana cand boabele sunt foarte moi.Timpul de fierbere la oala sub presiune este de aproximativ 40 minute.Se scurg boabele de naut de apa in care au fiert,insa nu uitati sa pastrati cateva linguri de zeama.:)Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Punem in blender nautul,tahina,uleiul de masline,sucul de lamaie,si mixam pana se omogenizeaza.Daca pasta este prea vascoasa, mai adaugam din apa in care a fiert nautul.Se condimenteaza cu sare,piper si usturoi dupa gust.

Mod de preparare fasolea rosie:

Se scurge fasolea de apa din conserva,se trece prin jet de apa rece,apoi se lasa la scurs.
Intr-o tigaie cu ulei incins la foc mic, punem prazul taiat pe diagonala,iar cand devine translucid(~2-3 minute)adaugam fasolea rosie si mai lasam 2 minute.Se trage dupa foc si se adauga chimenul macinat, usturoiul zdrobit cu latul cutitului si apoi tocat marunt, zeama de lamaie.

Puneti pasta de hummus pe o farfurie facand un cosulet,apoi fasolea calda.Decorati cu crengute de cimbrisor sau patrunjel tocat si presarati boia de ardei peste hummus.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de naut cu ardei copt