Astazi o sa va spun cum fac eu pasta de hummus (pasta din boabe de naut) ...mod asemanator iahniei de fasole.......
Daca folositi naut uscat acesta se pune la inmuiat o noapte a doua zi se clateste si se pune la fiert in apa cu sare pana da un clocot doua, se arunca apa si se pune nautul din nou la fiert in supa cu legumele de mai sus si doar un catel de usturoi.
Daca folositi naut din cutie doar clatiti cu apa si ii dati cateva clocote in supa, cam cand sant fierte restul legumelor adaugati nautul.
Dupa ce a fiert se pune nautul in blender (nu aruncati supa si nici legumele) legumele fierte, usturoiul crud, putina supa si pasam tot; poate va mai fi nevoie de putina supa, mai puteti adauga, apoi harissa si uleiul de masline amestecati din nou.
Pasta obtinuta se poate pastra in frigider aproximativ o saptamana, daca va tin nervii :)). Se serveste cu ulei de masline deasupra, harissa, cu seminte de pin prajite, cu patrunjel verde sau coriandru, cu paprika, cu pesto si lista poate continua......
Stiu ca o sa-mi spuneti dar cu pasta de susan ce am facut :)). Ei bine ma feresc de ea putin pentru ca in ultima perioada am simtit ca fac putina alergie la ea .....dar merge foarte bine si fara .....