Humusul este o pastă cremoasă pe bază de năut, tahini (pastă de susan), usturoi, lămâie și ulei de măsline, originară din Orientul Mijlociu. Este un preparat extrem de apreciat în bucătăriile din întreaga lume datorită gustului său bogat și valorilor sale nutritive. Il poti pregati in dievrse combinatii, practic este unul dintre cele mai versatile preparate.
Pentru acest Humus clasic - Reteta gustoasa de casa, am folosit urmatoarele ingrediente: naut, pasta susan (tahini), lamaie, usturoi, ulei de masline, condimente.
Cum se prepara acest Humus clasic - Reteta gustoasa de casa:
Scurge si clateste nautul (daca folosesti din conserva). Daca vrei un hummus extra fin, poti indeparta cojile boabelor de naut.
Paseaza usturoiul cu zeama de lamaie si lasa-l cateva minute pentru a-si intensifica aroma.
Adauga tahini, sare, chimen si ulei de masline, apoi incepe sa mixezi cu un blender. Incorporeaza nautul treptat, mixand pana devine o pasta omogena. Adauga apa rece putin cate putin, mixand in continuare pana obtii textura dorita. Vei vedea ca iese mai fin si mai cremos daca adaugi putina apa rece.
Potriveste gustul cu condimente, apoi transfera humusul intr-un bol.
Garniseste cu ulei de masline, boia afumata, mix de seminte sau cu ce iti place.
Serveste cu paine prajita, lipie proaspata, legume crude, etc.