Iahnie de fasole

de alinutza1983 in Mancaruri de legume, 21 Oct 2010 | 6436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg fasole
  • 1 ardei gras
  • 1 pastarnac
  • 3 rosii decojite
  • 2 cepe
  • boabe de piper,
  • 1 foaie dafin
  • 1 cescuta ulei
  • marar ( patrunjel) tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

PREPARARE:

1.Se alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat in apa rece, cateva ore ( sau de seara pana dimineata). Se arunca apa, se acopera fasolea cu alta apa rece si se da in clocot. Se arunca din nou apa si se umple oala cu apa ( fiarta in paralel, in alta oala).

2. Cand fasolea da in clocot, se pune la fiert pastarnac curatat si taiat in doua, morcov si ceapa intregi; se fierbe totul la foc mic cca o ora., apoi legumele puse intregi se scot. Se pun insa alte zarzavaturi taiate marunt ( ceapa, ardei gras, morcov). Tot in acest moment se pune si o cescuta cu ulei, boabe de piper si o foaie de dafin.

4. Cand este aproape gata, peste mancarica de fasole se pune pasta de rosii sau 2 rosii taiate cubulete, se mai lasa putin la fiert, se sareaza , se da gust, si , la final, adaugam verdeata proaspat taiata.In cazul in care dorim ca mancarea sa nu fie de post, adaugam dupa bunul plac carnaciori afumati ( prajiiti separat), bacon sau chiar ciolan de porc. Se serveste alaturi de castraveciori acri sau muraturi! O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci si legume la cuptor