Iahnie de fasole ( 2 )

de COSTEO in Mancaruri de post, 30 Aug 2013 | 12097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole boabe (alba sau pestrita)
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei capia
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri bulion (sau 1 rosie)
  • 3-4 catei usturoi
  • piper boabe
  • 2 foi dafin
  • verdeata tocata fin (patrunjel, marar)
  • 1 ceasca ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole ( 2 ):

Se alege fasolea bob cu bob, se spala in 2-3 ape si se lasa la inmuiat 6-8 ore (peste noapte). Se arunca apa in care a stat, se acopera cu apa fierbinte, se pune 1 lingurita cu zaha (sau 1 lingurita bicarbonat) si se da in clocot. Se arunca si apa aceasta.

Se umple vasul cu 3 masuri de apa calda si se fierbe fasolea 2-3 ore la foc potrivit. In apa finala se adauga  pastarnacul curatat, spalat si taiat in doua.

Cand fasolea a fiert si bobul se desface la atingere, se adauga peste ea ceapa calita si ardeiul capia taiat subtire si rumenit in putin ulei. Adaugam bulionul (sau rosia tocata marunt) si condimentam cu: sare, piper, cimbru, foi de dafin si usturoiul tocat fin.

Se lasa vasul pe foc mic pana cand fasolea scade. Se presara marar si patrunjel tocat. Se serveste fierbinte, cu paine neagra sau mamaliguta rece si castraveti murati.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole ( 2 )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

01.09.2013, 17:35

big like, mai ales cu castravetii aia

COSTEO 1

01.09.2013, 18:08

Multumesc Laura!

Patricia Iordache 1

02.09.2013, 13:26

Bravo! Mancarica mea preferata si castravetii murati, asemenea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole gigantica