Iahnie de fasole alba cu afumatura

de divainbucatarie in Porc, 28 Feb 2011 | 5229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g fasole alba
  • 400 g ciolan afumat
  • 200 g carnat afumat
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar sau 1 ardei kapia
  • 2 morcovi
  • 1 foaie dafin
  • 1 fir cimbru
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 ceasca bulion
  • 1/2 ceasca vin alb
  • sare
  • piper
  • Pentru servit :
  • patrunjel verde,
  • ceapa rosie
  • sau muraturi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole alba cu afumatura:

Spalam fasolea in mai multe ape si o lasam la muiat intr-un castron cu apa minim 6 ore. Scurgem apoi de apa in care a stat si o punem la fiert in apa rece. Dupa aproximativ 20 de minute, cand apa se ingalbeneste, se arunca si o inlocuim cu alta apa rece, continuand fierberea. Vom proceda astfel de 2 ori.

Cand inlocuim apa pentru a treia oara adaugam ciolanul afumat, morcovii, gogosarul, usturoiul si frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic, luand spuma de cate ori este nevoie. Separat calim ceapa, peste care adaugam bulionul, vinul, cimbrul si carnatii prajiti anterior. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi le turnam peste fasole. Asezonam cu sare si piper. Continuam sa fierbem iahnia inca 30 de minute.O servim calda, cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole alba cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai cu muschi de porc