Iahnie de fasole cu afumatura

de kamy in Mancaruri cu carne, 2 Mar 2011 | 7678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.fasole boabe
  • 2 cepe mari
  • 3 cartofi potriviti
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • 2 frunze dafin
  • carne afumata
  • carnati afumati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu afumatura:

Fasolea am spalat-o bine si am pus-o la inmuiat in apa rece,de seara.

Carnea afumata(eu am avut pulpa)am taiat-o cubulete si am fiert-o 10-15 min.

Intr-o cratita,in 3-4 linguri ulei am pus ceapa si carnatul la calit,dupa care am adaugat carnea afumata(eu am mai avut si un carnat ff uscat)le-am mai calit putin,am scos carnatul pe care l-am pus la prajit cu ceapa ,am pus o lingura de boia dulce si am adaugat apa fierbinte peste carne,lasand sa fiarba pana s-a inmuiat.

Cand carnea a fost aproape fiarta,am pus fasolea,cartofii curatati si carnatul taiat feli,am mai adaugat apa(sa fie cu 2 degete peste fasole),am pus 2 frunze de dafin,o lingura de pasta de rosii,condiment pentru mancaruri cu fasole si am lasat sa fiarba la foc mic.

Cand fasolea s-a fiert,scoatem pe o farfurie cartofii si ii zdrobim bine cu o furculita dupa care ii adaugam inapoi in mancare,mai punem 2-3 linguri de pasta de rosii,punem sare,piper dupa gust ,mai lasam sa dea in cateva clocote,dupa care stingem focul.

Am pus peste patrunjel verde si am mancat cu castraveti murati.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Rolul cartofilor e sa lege mai bine iahnia...dar asta depinde de gusturi...noua nu ne place ...apatoasa

2

Dupa ce opriti focul,pescuiti frunzele de dafin si aruncati-le

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

kamy 1

04.03.2011, 12:49

medi....te servesc cu drag

kamy 1

04.03.2011, 12:49

carla....si pe tine

kamy 1

04.03.2011, 12:50

mena....hai ca esti aproape

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carnati si oua la cuptor