Iahnie de fasole cu afumatura

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 3 Apr 2022 | 19259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole boabe
  • 500g afumatura
  • 3 cepe
  • 2 ardei
  • 1 morcov
  • 300g pasata de tomate
  • 50ml ulei
  • 1 legatura marar
  • 2 foi dafin
  • vegeta
  • boia de ardei afumata
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu afumatura:

Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece.

Dimineata se spala si se pune la fiert in oala minune cu vegeta si foile de dafin.

Se fierbe 40 de minute pana fasolea este aproape facuta.

Separat se pune la calit in ulei ceapa curatata si tocata marunt.

Se adauga vegeta, boiaua si piper.

Cand devine sticloasa se pune afumatura taiata bucati potrivite.

Se pun ardeii si morcovii curatati si taiati rondele.

Se pune putina apa si se fierbe pana sunt facute toate ingredientele.

Se adauga fasolea boabe aproape fiarta, se completeaza cu zeama in care a fiert fasolea si se fierbe 10-15 minute pana este facuta fasolea.

Se pune pasata de tomate, se potriveste de zeama si se mai fierbe 5-10 minute.

Se potriveste de sare, se pune mararul tocat marunt, se mai fierbe 1-2 minute si este gata.

Se serveste cu ceapa rosie sau muraturi.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]