Iahnie de fasole (de post)

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 18 Mar 2011 | 9732 vizualizari

 

Si mancarea de post poate avea un gust minunat! Reteta e de la mama mea scumpa, care mi-a demonstrat de nenumarate ori asta :)

 

INGREDIENTE

  • 500gr fasole alba boabe
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 sfert de telina
  • pasta de ardei gras
  • sare (cu grija, daca folositi pasta de ardei)
  • cimbru
  • 2 frunza de dafin
  • 3 lg faina
  • 5-6 lg bulion
  • ulei pentru calit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole (de post):

Fasolea se spala bine si se pune la muiat in apa domoala pentru cel putin 2 ore.

Taiem o ceapa in sferturi, telina in cuburi maricele, iar morcovul rondele. Fasolea muiata se pune la fiert in apa domoala. Dupa ce clocoteste cateva minute, schimbam apa cu alta domoala si adaugam legumele si  o frunza de dafin si putina sare.

Intre timp, taiem cealalta ceapa solzisori, iar morcovul si telina cat mai marunt.

Cand fasolea a fiert, o scurgem de apa, dar nu aruncam apa. Intr-un alt vas punem la calit in putin ulei ceapa, iar cand s-a muiat putin adaugam morcovul si telina. Le lasam sa se caleasca putin, punem si pasta de ardei, apoi adaugam apa de la fasole si fierbem bine legumele. Cand morcovul s-a muiat, adaugam fasolea si frunza de dafin si acoperim cu apa domoala.

Mai lasam sa clocoteasca putin (punem cimbrul), timp in care pregatim sosul din faina si bulion. Sosul se adauga in fir subtire amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.

La sfarsit mai potrivim gustul cu sare, daca mai e nevoie.

TIPS-URI

1

Pasta de ardei e facuta din ardei gras rosu dat pe masina si sare multa pentru conservare; se poate inlocui cu ardei proaspat, dar atunci trebuie mai multa sare in reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MIUTA 1

20.03.2011, 20:12

Vai ce imi place,maine fac si eu

Anamaria7 1

20.03.2011, 23:30

mersiii! chiar ca e asa de buuuunaaa

MVMih 1

28.03.2011, 19:42

Arata tare apetisant si trebuie sa fie la gust cel putin pe masura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole prajita