Icre de fasole sau fasole batuta

de InvatsaBucataresccom in Mancaruri de post, 24 Noi 2014 | 7562 vizualizari

 

Nici nu stiu cum sa o numesc, dar indiferent cum as numi aceasta reteta, este fenomenal de gustoasa! Am ajuns la aceasta reteta dintr-un esec, dar nu din vina mea! A fost vina fasolei, nu s-a fiert nici dupa 3 ore. In prima faza am gatit o mancare de fasole, banala mancare de fasole, dar pentru ca fasolea a fost mai batrana ca bunica, nu s-a fiert. Prin urmare rezultatul a fost cam nasol, dar mi-a parut rau sa o irosesc, asa ca am bagat mancarea in blender la care am adaugat otet de vin rosu, boia dulce, ulei de floarea soarelui si un pic de apa calda si a iesit o bunatate. O sa va dau reteta mai jos ca si cum ati pleca de la 0 dar fara sa faceti mancare de fasole :)

 

INGREDIENTE

  • 250g fasole
  • 1/2 pastarnac
  • 1 morcov
  • 2 cotoare de frunze de telina ( puteti folosi si radacina)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie de rosii tocate in suc de rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 150ml ulei floarea soarelui
  • un manunchi patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri otet vin rosu
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de fasole sau fasole batuta:

Fierbeti fasolea cu morcovul si pastranacul pana cand fasolea este patrunsa. Intr-o tigaie puneti 2-3 linguri de ulei si caliti o ceapa, ardeiul si telina pana sunt patrunse dupa care adaugati rosiile tocate si pasta de tomate si fierbeti usor 20-25 minute.

Cand toate sunt gata puneti tot intr-un blender si mixati, adaugati sare, piper, boia de ardei, patrunjelul si ceapa tocate marunt, otetul si restul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de fasole sau fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]