Ied cu legume- la tuci

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 16 Feb 2016 | 5404 vizualizari

 

  La ceas de seara pentru cina am pregatit o pulpita de ied la  vasul de fonta . Iedul fiind tanar si carnea frageda intr-o ora si jumatate carnea se desprindea de pe os .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa ied-2 kg
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 1 morcov mare
  • 2 tije telina
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura amestec rozmarin , cimbru , chily uscate
  • 1 pahar pulpa rosii-Cirio
  • 1 bucatica -cat o cutiuta de chibrituri de slanina afumata - optional
  • 100 ml ulei masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ied cu legume- la tuci:

  1. Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi .
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza .
  4. Morcovii se taie bucati mai mari . In general legumele se taie mai grosier , mai rustic , ele vor fierbe foarte bine in vasul de fonta .
  5. Se pune ulei in vasul de fonta si se prajeste iedul pe ambele parti pana face o usoara crusta .
  6. Se aduga ceapa, prazul si morcovul . Se lasa sa se caleasca usor .
  7. Deasupra pulpei se toarna pulpa de rosii si apa cat sa o acopere .
  8. Sararti si adugati telina , foile de dafin ,slaninuta  si condimentele .
  9. Acoperiti cu capac si fierbeti timp de o ora .
  10. Dupa o ora se indeparteaza capacul si se mai lasa  aproximativ  30 min . pana cand lichidul incepe sa scada .
  11. Din cand in cand intorceti pulpa de pe o parte pe alta .
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  13. Serviti pulpa de ied insotita de garnitura si salata potrivita .
  14. Din motive bine intemeiate noi am servit fara garnitura dar cu salata de sfecla rosie  cu mult hrean .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ied cu legume- la tuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas de lemn ;)