Ied cu legume- la tuci

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 16 Feb 2016 | 5881 vizualizari

 

  La ceas de seara pentru cina am pregatit o pulpita de ied la  vasul de fonta . Iedul fiind tanar si carnea frageda intr-o ora si jumatate carnea se desprindea de pe os .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa ied-2 kg
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 1 morcov mare
  • 2 tije telina
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura amestec rozmarin , cimbru , chily uscate
  • 1 pahar pulpa rosii-Cirio
  • 1 bucatica -cat o cutiuta de chibrituri de slanina afumata - optional
  • 100 ml ulei masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ied cu legume- la tuci:

  1. Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi .
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza .
  4. Morcovii se taie bucati mai mari . In general legumele se taie mai grosier , mai rustic , ele vor fierbe foarte bine in vasul de fonta .
  5. Se pune ulei in vasul de fonta si se prajeste iedul pe ambele parti pana face o usoara crusta .
  6. Se aduga ceapa, prazul si morcovul . Se lasa sa se caleasca usor .
  7. Deasupra pulpei se toarna pulpa de rosii si apa cat sa o acopere .
  8. Sararti si adugati telina , foile de dafin ,slaninuta  si condimentele .
  9. Acoperiti cu capac si fierbeti timp de o ora .
  10. Dupa o ora se indeparteaza capacul si se mai lasa  aproximativ  30 min . pana cand lichidul incepe sa scada .
  11. Din cand in cand intorceti pulpa de pe o parte pe alta .
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  13. Serviti pulpa de ied insotita de garnitura si salata potrivita .
  14. Din motive bine intemeiate noi am servit fara garnitura dar cu salata de sfecla rosie  cu mult hrean .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ied cu legume- la tuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalele bunicii