Iepuras in Capsuni

de Catalina L in Dulciuri, 22 Apr 2015 | 3262 vizualizari

 

Da, asa mi se pare ca seamana capsunile cu doua urechi de iepuras ....hi hi

Am folosit capsuni de calitate Gariguette.....

Gariguette - Soi foarte timpuriu:

- Fruct biconic, de formă regulată, mărime mijlocie
-Culoare de la roşu deschis la roşu aprins, omogenă, strălucitore
-Foarte atractivă
-Pulpă fermă, parfumată şi acidulată
-Calităţi gustative excelente (foarte bun echilibru zahăr-acid)
-Foarte apreciată de consomatori pentru calităţile sale vizuale şi gustative

 

INGREDIENTE

250 g căpșuni gariguettes

Aluat :

    125 g făină,
    75 g unt,
    1 ou,
    1 lingura praf de copt,
    sare,
    coaja rasa de lamaie

Umplutura: (pentru 6 iepurasi)

    25 cl smântână pentru frisca
    2 linguri de zahar
    1 plic zahar vanilat
    1 foaie de gelatină

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepuras in Capsuni:

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. 
Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si  framantati până când obtineti un aluat neted. Se pune aluatul timp de o oră în frigider.

Inmuitati gelatina intr-un bol cu apa rece. Se taie 3 căpșuni în bucățele mici si se pun pe foc cu 1 lingura de zahar, amestecand pana se dizolvă zahărul. Luati de pe foc si adaugati foaia de gelatina stoarsa. Lasati sa se raceasca.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.
Punem apoi cele 3 capsuni taiate marunt cu gelatina. Se amesteca si se rezerva la rece.

Intindeti aluatul, taiati discuri cu o forma. Am colorat un pic de aluat cu 2 picaturi de colorant alimentar rosu (sa vad ce iese- nimic interesant :)) ).

Puneti discurile pe o foaire de copt, intepati-le cu o furculita.
Se coc la 180 ° C timp de 20 minute.

Pregatim iepurasii ...
Pe un disc de aluat punem un strat gros de crema. Acoperim cu discul rosu.

Decoram apoi cu 2 capsuni umplute cu frisca. 

Se presara cu zahar pudra si se serveste.....

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei

2

Se pune aluatul timp de o oră în frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepuras in Capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason