Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin

de Panacris in Iepure, 27 Apr 2020 | 4265 vizualizari

 

Friptura mea preferată! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Iepure întreg 1 bucată cca. 2500 g,
  • Cartof dulce 3 bucăți,
  • Lămâie 2 bucați,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Rozmarin verde 2 crenguțe,
  • Busuioc proaspăt 2 crenguțe,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Usturoi 1 bulb/căpățână,
  • Piept de porc cu usturoi cca. 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin:

Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce.

Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm.

Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie rondele.

Usturoiul se curăță, apoi se presează.

Kaiser-ul/piept-ul de porc cu usturoi și firele de cimbru se taie bucățele.

Într-o tavă termorezistentă și încăpătoare se așează iepurele, asezonat, în burtă se pun câteva felii de lămie, usturoi și kaiser/piept de porc cu usturoi.

Cartofii se pun de jur împrejurul iepurelui, se adaugă restul de kaiser/piept de porc cu usturoi, usturoi și lămâie, se presară crenguțele de rozmarin, busuiocul, se adaugă vinul, apoi se acoperă friptura cu capac, sau folie de aluminiu, și se dă la gătit cca. 120 minute la 200 grade. Apoi se descoperă, se mai completează cu puțin vin, dacă mai e nevoie și se lasă la rumenit, pe fiecare parte, câte 5 minute, la 200 g.

Friptura se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia, acompaniată de cartofi dulci și Kaiser-ul/piept-ul de porc din tavă.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

28.04.2020, 09:52

Tabita _ 1

28.04.2020, 16:34

dantes 1

02.05.2020, 10:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]