Iepure cu masline

de Patricia Iordache in Mancaruri cu carne, 22 Mar 2013 | 8473 vizualizari

 

O mancare absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • pentru fragezirea carnii:
  •  200 ml otet;
  •  1 l apa;
  •  1 lingurita rasa cu sare
  • pentru mancarica:
  •  1.5 kg carne iepure;
  •  3-4 cepe;
  •  putin ulei (pentru rumenit carnea);
  •  2 foi de dafin;
  •  10 boabe piper negru;
  •  1/4 l suc de rosii (sau o lingura cu varf de bulion) - optional;
  •  1 lingurita cu varf de faina;
  •  4 linguri vin alb;
  •  3-4 felii de lamaie (fara coaja);
  •  1/2 lingurita mustar;
  •  150 gr. masline;
  •  putin cimbru;
  •  putin usturoi pisat (optional)
  •  3-4 l apa (cat sa acopere carnea)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu masline:

Punem carnea de iepure in otet amestecat cu apa si sare si il tinem acolo aproximativ 30 minute, o ora.

Intre timp, calim ceapa taiata marunt, o scoatem si in uleiul ramas rumenim putin carnea scoasa din amestecul cu otet.

Punem carnea rumenita pe toate partile intr-o cratita, adaugam apa rece cat sa o acopere putin si o lasam sa fiarba 30 minute. Dupa aceea adaugam ceapa calita anterior, piperul, sarea, foile de dafin, amestecam si mai lasam la fiert inca 30 minute.

Adaugam maslinele intregi si sucul de rosii.

Lasam sa fiarba inca 30 minute in cratita semiacoperita, apoi adaugam vinul alb, cimbrul, mustarul, feliile de lamaie, usturoiul pisat si faina dizolvata in putina apa rece.

Verificam daca s-a fiert carnea si oprim focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de iepure in sos