Iepure la cuptor

de oana1993 in Mancaruri cu carne, 8 Mar 2014 | 19800 vizualizari

 

Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • un iepure
  • 5 linguri ulei de masline
  • usturoi(dupa gust)
  • patrunjel uscat
  • busuioc
  • tarhon
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 frunze de dafin
  • piper boabe
  • 250 ml vin roze
  • 250 ml bulion
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa
  • SOSUL:2 linguri ulei de masline
  • usturoi
  • 300 ml bulion
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor:

Se pune iepurele intr-un vas de yena,se face un bait din uleiul de masline sare piper,usturoiul taiat marunt,patrunjelul,busuiocul,tarhonul,cimbru,piperul boabe,frunzele de dafin.

Se unge iepurele cu acest bait,se toarna paharul de vin si se lasa la marinat pana a doua zi,in frigider.

A doua zi faceti un bait din bulion sare si putin ulei de masline,se pun morcovii taiati cubulete si ceapa taiata inele.

Se unge iepurele si se baga la cuptor,la 190 de grade timp de 2 ore.

Se scoate la fiecare jumatate de ora si se unge cu bulionul facut.

Se mai face si un sos din bulion usturoi,busuioc sare,piper si putin ulei de masline,se pune doua linguri de ulei de masline in tigaie pui usturoiul taiat maruntel,bulionul,lasi sa scada putin si la sfarsit adaugi sarea piperul si busuiocul.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de iepure de vanat in vin alb