Iepure toscan cu rozmarin

de sisterskitchen in Mancaruri cu carne, 14 Sep 2012 | 8675 vizualizari

 

Dacă aţi fost prin Toscana, aţi remarcat probabil că iepurele se găseşte în orice magazin de carne, alături de pui, porc sau vită. Din meniul restaurantelor serioase nu lipseşte vânatul, foarte preţuit. In această parte a Italiei multe preparate au un caracter rustic, cu arome robuste, cum este cea dată de rozmarin. Aveam la dispozitie doua pulpe frumoase de iepure (de crescătorie), asa că am smuls un fir de rozmarin verde din ghiveci şi am scos un vas ceramic pentru cuptor, gata să ne transporte în bucătaria unui castel medieval inconjurat de măslini şi chiparoşi.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de iepure (cele din spate au mai multă carne)
  • 1 fir de rozmarin verde
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • sare, piper

Garnitura:

  • ciuperci la tigaie cu ceapă,
  • ardei şi pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure toscan cu rozmarin:

1.Pulpele de iepure se spala si se sterg bine de apă, apoi se asezonează cu sare şi piper.Ungeţi cu o lingură de ulei un vas ceramic sau o tavă pentru cuptor, asezati iepurele si stropiti cu restul de ulei. Rozmarinul se presara pe deasupra, iar ceapa se taie pe jumatate si se aseaza si ea în vas, impreuna cu capătană de usturoi.

2.Se dau la cuptor si se rumenesc la temperatura maxima cca 25 de minute, după care se coboară până la 180 de grade şi se lasă incă o oră. Adăugati acum vinul şi lăsati vasul la cuptor pentru alte 15 minute, să se formeze un sos- va fi delicios.
In acest timp, pregătiţi garnitura de ciuperci la tigaie. Căliţi ceapa, adăugaţi ciupercile feliate, apoi ardeiul. Puteţi pune vin şi aici, se va combina mai bine cu sosul de la iepure. Cand alcoolul s-a evaporat, presăraţi o mână de pătrunjel proaspăt.
E o reţetă foarte potrivită pentru inceputul toamnei, mai ales alături de un vin roşu, care nu trebuie să fie neapărat din Chianti, merge şi o Feteasca Neagră:).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure toscan cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (26)

adry88 1

16.09.2012, 15:17

arata demential

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:22

sisterskitchen 1

26.09.2012, 16:43

multumim

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa