Impletita cu spanac

de farfuriavesela in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2014 | 3950 vizualizari

 

Va invit sa faceti acest aperitiv spectaculos cu spanac, foarte simplu de gatit, foarte gustos si cu un aspect senzational !
Copiii il adora -si mai ales -se dau in vand sa participe si ei la impletirea lui !

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 de grame de faina cernuta
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura de smantana
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • Aluatul acestei placinte imi da deja idei pentru o multime de alte umpluturi, este un aluat atat de pufos, atat de gustos, merita sa incercati si voi!!
  • Pentru umplutura
  • 100 de grame de spanac decongelat si bine scurs
  • 2 cepe tocate foarte fin
  • 1 bol mic de cascaval ras
  • 1 lingura de smantana
  • 3-4 felii de sunca de pui tocata marunt
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletita cu spanac:

Aluatul se prepara astfel
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut si se adauga peste toata cantitatea de faina, apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente, amestecandu-se bine pentru a se incorpora. Rezulta o coca pufoasa care se lasa la dospit pentru 30 min.

Umplutura
se prepara amestecandu-se spanacul cu ceapa, cascavalul, smantana si sunca. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind foi rotunde, cu diametrul cat baza tavii de tort.
Se aseaza prima foaie pe tavita noastra rotunda, unsa cu unt, se aseaza apoi umplutura de spanac, si urmatoarea foaie.
Acum se aseaza un pahar, cu gura in jos, in centrul tavii noastre, si se cresteaza aluatul ca in imaginile alaturate.
Se rasucesc fasiile de aluat de trei ori.
Se unge cu galbenus de ou si se presara susan.
Se introduce la cuptor incins la 180 grade, pana cand se coace si se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletita cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Corinuta 1

28.03.2014, 19:49

Foarte faina!

anca_rm 1

31.03.2014, 15:25

Raluca57 1

08.10.2014, 08:44

Mi s-a părut senzationala de cum am citit, dar nu am reușit sa o fac pana ieri. Cred ca este prea mult "lichid" in aluat, nu a rezultat o cocă pufoasa, ci o mare băltoacă. Un cub de drojdie e cam mult pt 300 g faina. Spanacul a fost prea puțin. Pana la urma am dres-o, dar daca eram incepatoare, dupa dezastrul asta nu mai intram in bucătărie. Ma surprinde ca nu a mai încercat nimeni, la cum arata in poze e greu sa reziști.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza