Inele de dovlecel

de DanMonica in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2012 | 4122 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac clasicul dovlecel pane, dar ma deranjau samburii fiindca erau prea mari. Am zis ca le scot samburii si fac dovlecel scazut.....dar gandul meu era tot la pane ....
si asa am ajuns sa fac aceste delicioase inele de dovlecei.

 

INGREDIENTE

  • -2 dovleci
  • - 4 oua
  • - 6-7 linguri de faina
  • - 5-6 linguri de lapte
  • - sare
  • - piper
  • - delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inele de dovlecel:

Dovlecelul il curatam si il taiem felii; asezam feliile pe rand intr-o sita (sau farfurie) presarand pe fiecare nivel sare. Dupa 1 ora scurgem bine dovlecelul de apa si scoatem samburii. 

Separat batem bine ouale peste care adugam condimentele, laptele si faina.

Trecem fiecare inel de dovlecel prin amestecul de ou si faina si il punem la prajit in ulei incins. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti scoatem inelele pe un servetel de hartie pentru a absorbi bine surplusul de ulei.

Inelele de dovlecel le putem servi calde sau reci, ca aperitiv.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inele de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane