Ineluse pufoase

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 11352 vizualizari

 

Vrand nevrand am facut gogosele,ineluse sau pufosenii,m-am inspirat de la ralu_ca,doar ca am modificat un pic cantitatile ca ma prindea Revelionul prajind la ele,deci am facut mai putine.....

 

INGREDIENTE

  • 275 g faina
  • 2 galbenusurile
  • 2 linguri de zahar
  • 35 g unt
  • 150 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare
  • pentru pudrat
  • zahar vanilat si zahar brun
  • ulei de palmier pentru prajit ( cica e mai sanatos )
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ineluse pufoase:

Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, doua lingurite de faina si un pic de lapte caldut. Amestecam si lasam 10 min sa creasca. Intr-un castron punem faina, adaugam galbenusurile, un praf de sare, zaharul si maiaua si amestecam, turnand putin cate putin laptele caldut. Omogenizam bine si apoi adaugam untul la temperatura camerei, framantand cca 10-15 min, pana se dezlipeste de pe maini. Se pune in castron si se lasa la crescut cca 1 ora.

Dupa ce a crescut scoatem aluatul pe planseta si framantam sa scoatem aerul din el, apoi intindem foaie subtire si taiem cu o forma  rotunda, apoi taiem si-n mijloc formand ineluse. Le mai lasam sa creasca 10 min apoi le prajim.

Incingem bine uleiul si le prajim, intorcandu-le pe pe o parte pe alta, le scoatem pe un servet sa absoarba surplusul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ineluse pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]