Inghetata de agude

de SimonaP in Dulciuri, 11 Iul 2013 | 3896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 800 g agude
  • * 200 g smantana
  • * 70 g zahar
  • * 3 oua
  • * 2 linguri miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de agude:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul (lasam cam o lingura de zahar si pentru albusuri) pana cand obtinem o spuma deschisa la culoare.

Agudele se curata de codite, se spala si se pun intr-o strecuratoare pentru a scapa de surplusul de apa.Mixam agudele cu smantana si mierea de albine. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si o lingura de zahar.

Intr-un bol incapator amestecam  spuma de ou cu amestecul de smantana si agude, iar la sfarsit punem albusurile, amestecand foarte bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas pe care il punem la congelator pentru 5- 6 ore. Dupa 2- 3 ore scoatem vasul si amestecam pentru a evita formarea aschiilor de gheata.

Servim ingheata in cupe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de agude" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

CookieMonster 1

11.07.2013, 16:16

ador agudele si spre bucuria mea am reusit anul acesta sa mananc pe saturate

Panacris 1

11.07.2013, 21:33

Interesant! Agude=Dude??? Pare delicios!

simona72 1

11.07.2013, 22:16

Delicioasa cred ca este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj aromat cu capsuni