Inghetata de cafea

de Miha in Dulciuri, 5 Iul 2013 | 4529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 240 ml cafea preparata (mai concentrata decat o faceti de obicei)
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 3 linguri lapte praf
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea:

Cafeaua preparata o punem la frigider, sa fie rece atunci cand ne vom apuca de preparat inghetata.

Intr-un vas amestecam laptele praf cu laptele condensat, amestecand energic, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cafeaua si omogenizam.

Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se pune zaharul pudra si se mixeaza pana devine pufoasa. Turnam frisca batuta peste amestecul cu cafea si omogenizam amestecand usor cu o spatula.

Se da vasul la congelator pentru vreo 2 ore, apoi se mixeaza cu blenderul vertical pentru a sparge acele de gheata. Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Miha 1

06.07.2013, 10:27

Miha 1

06.07.2013, 10:27

Dana, am pus la congelator in forme de silicon

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 23:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cafea