Inghetata de capsuni

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 20 Iun 2011 | 5373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca
  • 200 g iaurt
  • 100 ml lapte
  • 300 g capsuni
  • 150 g zahar
  •  Décor:
  • Ciocolata rasa
  • Capsuni
  • Napolitane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni:

Capsunile se spala,se taie bucati si se acopera cu zahar si se lasa 10-15 minute deoparte. Frisca se mixeaza putin,apoi se adauga laptele si se continuua mixarea,iaurtul se adauga si el la frisca si se omogenizeaza. Capsunile se pun intr-un blender si se fac piure,o sa devina mai degraba un sos delicios. Sosul se toarna peste amestecul de frisca,lapte si iaurt si se omogenizeaza.

Compozitia se pune intr-o caserola prevazuta cu un capac si se da la congelator 1 ora,apoi se scoate si se mixeaza bine,se baga din nou la congelator pentru inca o ora si iar se mixeaza. In total am mixat-o de 3 ori pentru a sparge acele de gheata. Dupa a treia mixare se lasa la congelator aprox 3 ore pentru a se intarii bine. Inainte de servire se pune 20 minute la frigider pentru a se inmuia putin si a putea forma globuri de inghetata.

Se serveste cu ciocolata rasa,capsuni si napolitane. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (15)

adasev12 1

22.06.2011, 00:47

buna rau

lilik 1

23.06.2011, 12:34

imi place inghetata

adry88 1

02.07.2011, 16:47

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]