Inghetata de menta cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 2 Iul 2011 | 4520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 250 ml frisca
  • 50 g ciocolata
  • 1 mana menta
  • 1 fruct de kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta cu ciocolata:

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece.

 Menta si kiwi taiat bucati se pune in blender impreunaa cu 50 ml apa si se face un sos.Sosul se trece printr-o sita apoi se amesteca cu 2 linguri de zahar si se pune intr-o cratita pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce se receste si incorporeaza in compozitia cu frisca. Ciocolata se toaca si se adauga si ea. Se da  vasul la congelator si se scoate de 3 ori,din ora in ora, si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parfe de ciocolata