Inghetata de mure

de Criss in Dulciuri, 27 Iul 2016 | 6317 vizualizari

 

N-am fost prea activa in ultima perioada. Stiti voi, vacanta, concediu, vara, lene, etc. Si m-am trezit ca s-au adunat o multime de retete noi, plus restante pe care am uitat sa le postez. Azi vin cu o inghetata delicioasa, numai buna pentru perioada caniculara in care ne aflam.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: -250 g mure -250 ml iaurt gras -200 ml smantana pentru frisca -4 linguri zahar -zeama de la jumatate de lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de mure:

Pentru inghetatele cu iaurt, e recomandat sa se foloseasca un iaurt gras de tipul celui grecesc. (Cel mai bun in opinia mea e cel de la Lidl, cu 10% grasime, sau iaurtul Olympus. Eu am avut iaurt Cedra de la Napolact, cu 6% grasime si a fost foarte bun si acesta. Frisca am folosit 100 ml naturala si 100 ml vegetala, pentru ca din cea naturala am folosit jumatate pentru altceva. Zeama de lime pe langa faptul ca ii da un gust bun inghetatei, impiedica formarea acelor de gheata. 

Asadar, se pun intr-un vas iaurtul, zaharul, zeama de lime si murele si se mixeaza pana cand murele se zdrobesc si zaharul se topeste. Separat se bate frisca pana rezulta o spuma lejera. Nu e nevoie sa fie batuta tare ca si pentru creme. Frisca se adauga peste amestecul de iaurt cu mure, se omogenizeaza, se toarna intr-o caserola de plastic si se pune in congelator pentru minim 3 ore.  Inghetata e cremoasa, fara ace de gheata, delicioasa si foarte usor de facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti de post cu anason si vin alb