Inghetata perfecta

de Brindusa in Dulciuri, 30 Iun 2010 | 4766 vizualizari

 

dupa David Lebovitz, din cartea lui "The perfect scoop"

 

INGREDIENTE

  • 500 g smantana dulce cu procent de grasime 40%
  • 3 linguri cacao Olandeza (neagra)
  • 100 g ciocolata 75%, taiata bucati mici
  • 220 ml lapte 
  • 225 g zahar tos
  • 5 galbenusuri mari (sau 6 mici)
  • un praf mic de sare
  • 1/2 lingurita esenta naturala de vanilie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata perfecta:

  1. Incalzeste la foc mic 250 g smantana cu cacaoa, amestecand continuu, pana ce se omogenizeaza bine si da un clocot mic. Frisca trebuie sa se fi incalzit bine. 
  2. Ia de pe foc si adauga ciocolata taiata marunt. Amesteca ca sa se topeasca. Omogenizeaza bine.
  3. Adauga restul de smantana si amesteca. Pune totul intr-un castron mare.
  4. Incalzeste intr-o craticioara,usor, laptele cu zaharul si sarea, pana ce zaharul s-a topit.
  5. Intr-un castron bate putin galbenusurile ca sa se omogenizeze. 
  6. Incet, in fir subtire, toarna laptele peste galbenusuri. Amesteca incontinuu. Ai grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte, ca sa nu coaca galbenusurile.
  7. Pune amestecul la loc in craticiora si amesteca-l pe foc mediu pana ce sosul se ingroasa. Ai mare grija sa nu dai focul prea tare, pentru ca sosul se poate branzi si nu-l mai poti folosi. 
  8. Toarna sosul dupa ce s-a racit putin, printr-o strecuratoare in ciocolata.Amesteca bine.
  9. Adauga vanilia.
  10. Pune inghetata in cutii cu capac, in congelatorul dat la maxim. Se poate folosi si masina de inghetata, daca ai.
  11. Dupa 2 ore de stat in congelator amesteca inghetata cu lingura si pune-o la loc pana ce se ingheata bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata perfecta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Donauwellen - Valurile Dunarii