Inimioare cu branza,seminte si nuca

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2014 | 6722 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina (650)
  • 100 gr. faina de ovaz
  • 100 gr. seminte de floarea soarelui decojite (dar neprajite)
  • 200 gr. branza telemea de vaca
  • 250 gr. branza de burduf
  • 250 gr. unt sau margarina
  • 2 oua

Pentru uns:

  • 1 ou batut cu putina sare

Pentru decor:

  • 300 gr. nuca taiata grosier
  • sare fina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu branza,seminte si nuca:

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor cu mana),semintele de floarea soarelui, 2 oua si incorporam toata faina (ceade tip 650 + cea de ovaz) framantand aluatul cu mainile.

Intindem aluatul in foaie subtire, decupam inimioarele cu o forma de fursecuri.

Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam inimioarele.

Batem oul ramas intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem inimioarele cu acest amestec (cu o pensula de silicon).

Decoram cu nuca taiata si presaram putina sare fina.

Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu branza,seminte si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

xana 1

27.01.2014, 18:43

Vai, ce bune trebuie sa fie!!

Raluca57 1

06.02.2014, 21:52

Foarte, foarte bune! Nu le-am facut chiar subtiri si le-am presarat cu diverse seminte, dar cele mai bune sunt cu nuca. Raluca

babi5 1

17.12.2014, 18:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive pentru Sarbatori