Inimioare dulci

de Valclaudia in Dulciuri, 26 Iul 2013 | 4557 vizualizari

 

un soi de gogosele doar ca le-am decupat in forma de inimioare si le-am decorat,pe langa zahar pudra, cu topping de capsuni. Va astept cu drag...

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 cub mic de drojdie
  • 250 ml sana
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • faina alba cat cuprinde (in jur de 700gr -750 gr.)

cca 500 ml ulei pentru prajit cca 100gr - 150 gr.zahar pudra pentru pudrat topping de capsuni (la tub, din comert) 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare dulci:

Dizolvam drojdia,amestecand-o cu sarea si o lingura de zahar.

Adaugam ouale,apoi sana si uleiul. Incorporam zaharul si coaja de lamaie si la final faina cernuta.

Obtinem un aluat elastic.

Il intindem pe masa de lucru infainata.

Decupam forme de inimioare.

Le lasam cca 15-20 min la dospit; intre timp nu uitam sa incingem uleiul.

La foc redus, sa nu se arda uleiul prea tare, prajim inimioarele pe ambele fete si cand sunt aurii le scoatem pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces.

Ele vor creste frumos in timpul coacerii insa sa nu se lase cat sunt fierbinti,cel mai bine este sa nu le suprapuneti asa fierbinti.

Mai bine le scoateti in alte vase captusite cu hartie absorbanta decat sa puneti doua sau mai multe starturi de inimioare unele peste altele.

Dupa ce s-au racit, pudram cu zahar pudra din abundenta si decoram cu topping de capsuni.

 

 

   

TIPS-URI

1

delicioase. A doua zi pot fi servite cu laptic cald sau rece... in loc de mic dejun! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogoși cu topping de ciocolată