Invartite

de ionela2682 in Dulciuri, 18 Mai 2010 | 7728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 kg fãinã
  • 100 ml ulei
  • 1 cub drojdie 
  • apã – cât primeste aluatul
  • 1-2 linguri zahãr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartite:

Drojdia se desface într-o cana de apa  caldã si 1 lingurita de zahar.

Se cerne fãina intr-un castron. În mijlocul moviliþei se face loc pentru zahãr, drojdie si ulei.  Apã, se adaugã cât sã iasã un aluat vârtos framantandu-se cam 15-20 min ( asta daca nu aveti masina de paine), dupa care se lasa la dospit in loc caldut.

Se formeaza  invartitele dupa modelul de aici  http://www.bucataras.ro/retete/7025/briose-daneze.html  ( umplutura am folosit nuca  si  ciocolata rasa  amestecate cu putin ulei si 1 lg de zahar)  si se pun in tava  cu hartie de copt sau unsa  si tapetata cu faina ,se lasa inca 10-15,  min la crescut ,se ung cu ou si se coc la foc potrivit. La final , optional se pot stropi cu sirop ( 1 cana apa + 4-5 lg zahar)

Reteta preluata de la Radu  Anton Roman!( cu mici modificari in modelat!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]