1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 15-20 minute.
2. Cand maiaua a crescut, turnam uleiul si sarea si framantam 5-10 minute, adaugam si jumatate de cana de faina si framantam pana cand aluatul se desprinde de vas. Lasam aluatul la dospit 1ora, o ora si 30 minute, acoperit cu un prosop.
3. Pentru umplutura, punem toate ingredientele intr-un vas si le amestecam bine.
4. Dupa ce a dospit scoatem aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, formam un cilindru pe care il impartim in 12 bucati.
5. Intindem fiecare bucata de aluat, dandu-i forma ovala.
6. Punem cate 1 lingura de umplutura pe mijloc si o intindem usor, lasand 1-2 cm liberi la margine.
7. Apucam aluatul dintr-o margine si-l rulam usor.
8. Luam un capat al ruloului si-l rotim astfel incat in final sa arate precum cochilia unui melc. Ascundem capatul ramas dedesubt.
9. Punem melcisorii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit 10 min acoperiti cu un prosop.
10. Ungem melcisorii cu ou batut si ii introducem in cuptor pentru 25-35 min la 190 grade celsius, trebuie sa fie rumeni la exterior.
11. Dupa ce s-au copt ii scoatem si ii acoperim cu un prosop si-i lasam la racit.
:)) La mine n-au stat nici 5 minute ca au si tabarat pe ei si s-au manacat cat ai zice invartita. :))
1
Puteti pune in umplutura sunca taiata marunt.