Islere cu fistic și cremă ciocofistichie - Desert fraged și delicios

de Panacris in Dulciuri, 11 Feb 2025 | 542 vizualizari

 

Mai greu a fost să găsesc numele celebrelor islere, în această combinație, ca să reiasă din titlu compoziția, decât să le prepar.
Islere cu fistic, Islere cu fistic și cremă de fistic, Islere cu  cremă de cacao, glazură de ciocolată și fistic, Islere fistichii, Islere cu fistic și cremă de cacao și fistic, Islere cu fistic și cremă ciocofistichie .....................
Iar ultima variantă mi s-a părut cea mai atractivă, aștept cu mare interes comentariile!
Pentru aceste Islere cu fistic și cremă ciocofistichie - Desert fraged și delicios, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, untura, oua, smantana, unt, zahar, ciocolata.
Gata cu vorba, spor, răbdare și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Islere cu fistic și cremă ciocofistichie - Desert fraged și delicios 
  • Făină albă 000 300g,
  • Untură de porc 150 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Fistic măcinat 150 g,
  • Smântână cât cuprinde ptr frământat cca. 100 g
  • cremă:
  • Unt 80% grasime 200 g,
  • Zahăr pudră 100 g,
  • Pudră de cacao 50 g,
  • Cremă de fistic cca. 100 g
  • Finisare:
  • Ciocolată Nestle 200 g,
  • Ulei de floarea soarelui ½ linguriță,
  • Fistic mărunțit cca. 50 g.

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu fistic și cremă ciocofistichie - Desert fraged și delicios:

Cum se prepara aceste Islere cu fistic și cremă ciocofistichie - Desert fraged și delicios 

Făina, praful de copt se amestecă, apoi se cern peste untura.SE adaugă fisticul măcinat, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei și se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin, câte puțin. Aluatul se lasă la odihnă cca. 2 ore sau cel mai bine până a doua zi.

Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă sau paharul, pentru a se obține fursecurile.

Islerele obținute (cca. 30 bucăți  perechi!) se pun în tavă tapetata cu foaie de pergament și se pun la copt, în cuptorul preîncins pentru cca. 20 de minute la foc mediu.

Între timp untul se freacă cu zahărul pudră, pudra de cacao, și crema de fistic, până se omogenizează.

Islere se unesc cu această cremă.

Ciocolata se rupe bucățele și se pune la topit împreună cu uleiul într-un vas, la Bain-Marie sau într-un vas special pentru topit ciocolata.

Glazura de ciocolată se pune peste ișlere, cu ajutorul unei spatule sau pensule mici.

Fisticul măcinat se presară peste glazura de ciocolată și se lasă la rece minin3 ore sau cel puțin până a doua zi.

Atenție, aceste islere trebuie făcute cu 3 zile înainte de a fi servite ca să avem reușită deplină.

Încearcă și rețeta de Nasturasi fragezi cu ciocolată sau rețeta de Corabioare cu untură, delicioase și fragede.

Îți recomandăm și rețeta de Fursecuri arici..
Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu fistic și cremă ciocofistichie - Desert fraged și delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Constelatialeu 1

11.02.2025, 18:30

Ai dat-o pe fistice ...

vasimur 1

11.02.2025, 19:07

Rocsi 1

11.02.2025, 20:37

Cat de minunate sunt si delicioase!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Islere