Japoneze

de lia maria in Piine, 20 Mai 2011 | 13278 vizualizari

 

Va aduceti aminte de aceasta denumire a colaceilor mici si impletiti? Mi-au placut inca de copil si-i mananc cu mare placere si acum...yumi,yumi.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 300ml lapte caldut
  • 50g unt topit
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru deasupra:  
  • 1 ou
  • 1lingura lapte
  • Seminte de susan
  • Seminte de mac
  • Seminte de in

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Japoneze:

Aluatul, l-am facut in masina de paine, iar ingredientele le-am pus in cuva masinii, exact in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pt framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul era crescut frumos si gata de modelat.

Ungem planseta de lucru, cu ulei rasturnam aluatul si-l impartim in 12 bucati.

Luam cate o bucata, o rasucim, formam un sul, il indoim in mijloc, iar capetele le rasucim intre ele. Bucla de pe mijloc o ridicam si o asezam exact pe punctul de rasucire a celor doua capete si pe rand introducem capetele sub bucla. (vezi foto-sursa). Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat. Asezam japonezele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca inca 30’.

Intre timp batem oul cu laptele si cand japonezele sant bine crescute, le ungem bine cu o pensula, apoi presaram seminte pe fiecare, dupa preferinta. Le punem la copt, in cuptorul dinainte incins, pentru 25’.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

26.05.2011, 13:59

ce frumos le-ai impletit..............

RuxyRux 1

26.05.2011, 14:06

Ce frumusete

deyutzky 1

26.05.2011, 14:15

arata superr

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine semi-integrala fara framantare