Jeleu de rubarba si capsuni

de adnia in Dulceata / Gem, 23 Iun 2013 | 3964 vizualizari

 

Combinatia aceasta e pur si simplu adorabila! Niciodata parca nu reusesc sa-mi fac stocul de retete cu rubarba la care ma gandesc....parca sunt mereu pe langa ea, si ea pe langa mine:))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. rubarba
  • 500 gr. capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de rubarba si capsuni:

Se curata tijele de rubarba si se taie cubulete. Se pune pe foc impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si zeama de lamaie. Se amesteca, sa nu se prinda de fund si se lasa pe aragaz pana cand rubarba se inmoaie (aprox. 10 minute). Se ia de pe foc si se adauga cealalta jumatate de zahar si capsunile. Se pun iarasi la fiert, pana se inmoaie fructele, iar zaharul s-a topit complet. Acum e momentul sa mixam bine toata compozitia (fie in blender, fie cu ajutorul unui mixer vertical, pe care-l introducem in vasul cu jeleul pe jumatate facut:)). Dupa ce am obtinut o compozitie fina-fina, lasam iarasi la foc (de data aceasta minim), pana cand scade la jumatate si observam ca s-a legat (nu uitam sa amestecam continuu, sa nu se prinda de fund). Stingem focul si turnam jeleul fierbinte on borcane sterilizate, pe care le intoarcem cu fundul in sus, dupa etansarea 9in acest mod se formeaza vidul). Dupa cateva minute, intoarcem borcanele in pozitia normala, cu capacul in sus si lasam sa se raceasca in paturi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

Corinuta 1

23.06.2013, 23:05

splendida culoare!

susu 1

25.06.2013, 22:27

am auzit ca, combinatia capsuni rubarba e dementiala, unde gaaaasim???? am auzit ca la hypermarket e ft scumpa

adnia 1

28.06.2013, 21:58

inca se mai gasesc in piete...chiar azi am gasit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure