Jeleu (peltea) de mere

de Lau in Conserve, 10 Aug 2021 | 7212 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cotoare,coji de mere
  • 4 l apa
  • 1,4 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu (peltea) de mere:

Merele le spalam si le curatam de coaja si le dam prin razatoare, le calim cu zahar si scortisora sa avem pentru iarna.

Cotoarele si cojile nu le aruncam pentru ca le folosim la jeleu, eu am adaugat si cateva mere.

Punem intr-un vas adanc (eu am folosit ceaunul) apa cat sa acopere si punem pe foc sa fiarba pana cand devin moi si intra usor furculita in ele.

Strecuram zeama obtinuta si pasam bine, astfel sa extragem toata zeama din ele.

Masuram lichidul obtinut pentru a sti cat zahar sa adaugam.

Fiindca merele mele au fost foarte dulci, am pus 700 g zahar la 1 l de lichid.

Adaugam zaharul si zeama de lamaie si punem sa fiarba la foc mic, amestecand ocazional si spumam de cate ori este nevoie.

Facem proba ca la orce dulceata, turnam jeleul in borcane uscate si le intoarcem cu fundul in sus, le acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca bine dupa care le putem depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu (peltea) de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri