Jodenkoeken(prajiturele evreiesti)

de rivka in Prajituri, 11 Mar 2010 | 11937 vizualizari

 

tara de provenienta : olanda

 

INGREDIENTE

  • 200 grame faina
  • 125 grame zahar
  • 125 grame unt
  • 1 ou
  • 1 lingura plina scortisoara
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jodenkoeken(prajiturele evreiesti):

Untul moale se amesteca cu zaharul apoi se adauga faina, praful de copt, condimentele(scortisoara) si praful vanilat, sarea.

Se face prin amestec o bila bine omogena(cu mana) si se lasa la frigider sa se odihneasca cca 1 ora.

Pe masa de lucru curata se rup bile din aluat si se aplatiseaza cu mana (rotunde) se pun pe hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit la foc mic cca 175 grade cca 15 min.

Se scot se lasa sa se intareasca putin pt a nu se rupe la scosul din tava(ies mai sfaramicioase).

Eu am facut cu ceva forme(inimi si steaua in 6 colturi :) ) dar initial se fac rotunde fara forma cu mana, biluta, apasat pe masa , pus in tava, copt.

 

TIPS-URI

1

Se pot trece si prin glazura de ciocolata eventual daca asa nu va plac foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jodenkoeken(prajiturele evreiesti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

rivka 1

11.03.2010, 23:13

Teo da, sunt crocante! ele se mai intaresc cand se racesc si devin crocante sfaramicioase asa.

ionela2682 1

12.03.2010, 12:34

bune sa le ai tot timpul la indemana!

adry88 1

08.05.2011, 13:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu portocala