Karavan szelet - gustarea beduinului

de mihaelar63 in Pui, 9 Dec 2010 | 11242 vizualizari

 

Mancarica asta am mancat-o cand am fost la Budapesta . MI-am trimis translatorul ,hi-hi-hi [ pe fiul meu Andrei , caci eu nu prea pricep ] sa intrebe cum se prepara . Cat despre traducerea denumirii , este aproximativa , pe cati am intrebat , atatea variante mi-au dat , dar i-ar putea zice si mancare de popas in oaza .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura busuioc tocat
  • 3 ardei : rosu+verde +galben
  • 2 cepe : rosie + alba 
  • 150 ml ulei 5 oua
  • 200 ml smantana [ mai  slaba]
  • 200 gr cas afumat
  • patrunjel verde ,
  •  codite de ceapa verde 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Karavan szelet - gustarea beduinului:

  1.  Pieptul de pui se spala , se portioneza , se bate bine , se condimenteaza cu sare , piper , boia busuioc , , pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Stropit cu ulei [ ce bun ar fi un spray cu ulei  de ala ce vad la tv !!! ] se da la cuptorul incalzit 15 minute cat sa fie aproape patruns .
  2.  Ardeii + ceapa , curatate si taiate julien, pestisori ,sarate se prajesc 1-2 minute , nu mult genul stir-fry. Se distribuie in tava peste pieptul de pui . deasupra se rastoarna ouale batute cu smantana , sare si piper .
  3.  Se decoreaza cu bucati de cas afumat si se da la cuptor atat doar cat sa se topeasca casul si sa ,,,se inchege '' oul cu smantana .
  4.  Serviti cu vetrdeata presarata alaturi de garnitura preferata . Noi am avut garnitura de cartofi aurii taiati rondele .

TIPS-URI

1

Garnitura sa fie pregatita  , deoarece  spre surpriza mea Karavan szelet se prepara foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Karavan szelet - gustarea beduinului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui