Käsespätzle sau galuscute cu branza

de danakarin in Paste, 8 Feb 2012 | 28256 vizualizari

 

Käsespätzle sunt un soi de galuste cu branza, foarte popular in sudul Germaniei, in Austria si in Tirol.

 

INGREDIENTE

  • pentru 4 portii:
  • 5 oua
  • 400 g de faina
  • 50-100 ml de apa
  • sare
  • 50 g unt
  • 300 g de cascaval gen Emmentaler
  • un vas incapator pentru fiert
  • o presa de spätzle sau o sita cu ochiuri mari
  • o forma mai inalta pentru cuptor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Käsespätzle sau galuscute cu branza:

Amestecam faina cu ouale, saram  si adaugam putin cate putin apa, pana obtinem un aluat destul de vartos, care, insa, poate fi trecut prin sita cu ajutorul unei spatule de lemn. Intre timp punem 2-3 litri de apa la fiert. Trecem aluatul prin sita , deasupa oalei cu apa clocotita, si fierbem galuscutele obtinute, pe rand, pana se ridica la suprafata, le scoatem si le asezam intr-o forma inalta, unsa cu unt, un strat de Spätzle, un strat de cascaval ras, din cand in cand putin unt, ultimul strat fiind cascaval. Dam al cuptor pentru 20 de minute. Putem presara frunza de patrunjel tocata marunt, sau ceapa prajita crocant. Servim cu o salata de rosii sau cu o salata verde.

Spätzle fara cascaval sunt o minunata garnitura la o tocanita de carne !

Daca ti-a placut reteta noastra "Käsespätzle sau galuscute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (44)

babi5 1

07.10.2013, 10:23

- Andreea - 1

07.10.2013, 17:16

Ce bine arata

Miranda_Erika 1

10.02.2014, 22:21

Nu gasesc nicaieri o presa pt spatzle ;(

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua Foo Yang - Reteta de baza