Ketchup picant

de Lau in Conserve, 8 Noi 2017 | 11929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg rosii
  • 1 kg ardei kapia
  • 500 g ceapa
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina potrivita
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti mici
  • 30 ml otet
  • 100 g zahar
  • 1 crenguta cimbru
  • foi de dafin
  • sare
  • boabe de piper
  • busuioc
  • 2 aspirine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup picant:

Rosiile spalate le trecem prin masina de rosii.

Ceapa, morcovul, telina, ardeii kapia, usturoiul le curatam, le spalam si le tocam marunt (cu ajutorul robotului).

Sucul de rosii obtinut il punem la fiert intr-un ceaun, cand da in clocot, adaugam legumele tocate.

Adaugam crenguta de cimbru, foile de dafin, boabe de piper, ardeii iuti tocati (fara seminte) otetul.

Lasam sa fiarba, amestecand ocazional pana ce scade la jumatate, obtinem o pasta.

Adaugam zaharul, sare, piper, otet dupa gust si mai fierbem cca. 15 min. Scoatem crenguta de cimbru, foile de dafin, adaugam aspirinele pisate si amestecam.

Turnam compozitia in sticle/borcane sterilizate, le intoarcem cu fundul in sus, acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi.

Daca dorim, putem sa mixam cu blenderul pentru a obtine o pasta fina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi