Kinder Pingui

de Micutza Luana in Prajituri, 19 Mar 2013 | 5004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 200 gr de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri cu gris
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1 1/2 pachetel praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 ml de lapte
  • 270 ml de ulei
  • Ingrediente pentru crema:
  • 700 ml frisca lichida
  • 3 pachete de intaritor de frisca
  • 3 linguri de lapte condensat
  • 2 linguri de miere
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • -Glazura 1:
  • 120 gr de ciocolata de menaj
  • 70 gr de unt
  • o lingura de apa
  • 2 linguri de ulei
  • -Glazura 2:
  • 220 gr de ciocolata de menaj
  • 100 gr de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura de zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder Pingui:

Se separa albusul de galbenus, amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se obtine o crema groasa, se pune incet incet faina amestecata cu praful de copt, cacaua si grisul. Se mixeaza apoi pe rand la viteza mica laptele, uleiul si la final se adauga mierea.

Separat se bat albusurile spuma impreuna cu sarea pana se face tare, amestecam albusurile cu galbenusurile. Din aceasta compozitie se coc 2 foi. Foile se coc 12-15 minute, dupa care se lasa la racit.

Batem frisca tare, adaugam intaritorul de frisca, mierea si vanilia. Obtinem o crema tare, pe care o dam la rece.

Glazurile:se topesc toate ingredientele la bain marie si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Peste prima foaie se pune jumatate din cantitatea de crema si o nivelam cu un cutit umed sau o spatula. Peste crema punem prima glazura, o dam cateva minute la frigider sa se intareasca glazura. Se pune deasupra restul de crema ramasa si foaia ramasa. Se adauga glazura ramasa, se uniformizeaza bine si se da cateva ore la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder