Krem a la krem- by Miha

de mena29 in Prajituri, 22 Ian 2011 | 10697 vizualizari

 

Pentru ca saptamana viitoare,fiica mea Oana are un proiect la scoala,unde sunt impartiti in mai multe grupe si trebuie sa faca fiecare grupa cate ceva bun,ea impreuna cu colegii ei au cazut de acord sa faca aceasta prajitura.Azi,Oana s-a gandit sa faca acasa o portie de proba pentru a sti exact cum va iesi prajitura.Singura a copiat reteta si a facut prajitura.A iesit o prajitura delicioasa.Cu siguranta o vom mai face.Multumim Miha!!!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua;
  • 6 linguri zahar;
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata.
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida;
  • 150 ml lapte rece;
  • 1 plic Creme Ole de vanilie.
Glazura:
  • 100 g ciocolata;
  • 50 ml frisca lichida;
  • 50 g unt;
  • 1 lingura coniac.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem- by Miha:

Separam galbenusurile de albusuri.Intr-un castron mixam bine albusurile,adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana incorporam tot zaharul dupa care adaugam cate un galbenus si amestecam usor.La sfarsit adaugam plicul de Creme Ole de ciocolata si amestecam.Folosim o tava de 20cm/30cm pe care o tapetam cu hartie de copt si in care turnam compozitia rezultata.Coacem blatul la 180 grade cca 25 min.Dupa ce blatul s-a copt il lasam sa se raceasca.Atunci cand blatul e rece incepem sa facem crema deoarece trebuie intinsa repede pe blat deoarece se intareste destul de repede.Punem intr-un bol frisca,laptele rece si Creme Ole de vanilie si mixam la viteza maxima aproximativ 1 min.Punem crema pe blat si o nivelam frumos.Ciocolata maruntita,frisca si untul le incalzim intr-un ibric si cand compozitia devine smantanoasa u intindem peste crema uniform.Prajitura se da la rece pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem- by Miha" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema