Kringel estonian

de Lau in Dulciuri, 11 Noi 2011 | 4570 vizualizari

 

by just love cooking,este super buna,ii multumesc pentru reteta a fost foarte buna, dar nu a iesit la fel de frumoasa

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 galbenus
  • 30 g unt
  • un praf de sare
  • 15 g drojdie
  • 300 g faina
  • UNS
  • 50 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel estonian:

In vasul care vom framanta  dizolvam drojdia si zaharul in laptele caldut,omogenizam,lasam cateva minute sa dospeasca.

Adaugam 25 g unt topit si racit si galbenusul, amestecam, adaugam faina cernuta impreuna cu sarea si framantam cam 10 minute. Acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut mai framantam 5 minute  pentru a scoate aerul.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Amestecam 50 g unt cu 6 linguri de zahar si scortisoara, pana se omogenizeaza.

Pudram blatul de lucru cu faina si intindem o foaie cat mai dreptunghiulara, de cca 1 cm grosime, ungem foaia cu 3/4 din compozitia de scortisoara, rulam foaia, apoi cu un cutit bine ascutit taiem ruloul pe lung in 2, lasand cativa cm la un capat.

Acum rasucim aluatul in spirala, unim capetele si punem coroana formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem deasupra cu restul de compozitie de scortisoara, dam la cuptor 20 -25 minute. Eu am lasat-o cam mult dar a fost foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel estonian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste